יתרונות וחסרונות של LGS מה אנחנו יודעים על LGS
למסגרת בניין קלה מפלדה דקת דופן ישנם מספר יתרונות, אמנם חשוב גם לשקול את החסרונות האפשריים של LGS.
חסרונות LGS?
חלק מהחסרונות האפשריים של LGS כוללים מגבלות בעיצוב אדריכלי בגלל צורות ישרות של האלמנטים, דרישות לאמצעי בטיחות נוספים במהלך ההתקנה, וגם עלות יותר גבוהה בהשוואה לכמה חומרים מסורתיים.
עם זאת, למרות החסרונות האפשריים האלה, טכנולוגיית LGS ממשיכה להיות בשימוש ומתפתחת בענף הבנייה ומתגברת על החסרונות באמצעות טכנולוגיות חדשות ושיפורים.
חשוב לדעת שתכנון נכון, חומרים איכותיים וגישה מקצועית לבנייה עוזרים להפחית את החסרונות האפשריים של LGS ולהבטיח חוזק ועמידות של הבנייה.
התפתחות של הטכנולוגיה מאפשרת לרכוש בית מסגרת בארץ, אשר יעמוד בדרישות של בטיחות, ידידותיות לסביבה ואמינות.
חסרונות העיקריים של שימוש בטכנולוגיה
- חשיבה מקובעת
חשיבה מקובעת - הינה חסרון עיקרי, שמעכב את התפשטות טכנולוגיית LGS בארץ: אנחנו לא רגילים לכך שבית יכול להתבסס על פרופיל קל משקל. לכן הספקנים טוענים שמסגרת עשוייה פרופיל מגולוון לא תעמוד בעומסים, וגם הברגים קצרים מכדי ליצור חיזוק בטוח.זה לא נכון. למרות העובדה עובי הפלדה בפרופיל הוא מ 0,8 עד 2 ממ., בחירה בפרופיל מחושבת לפי עומסים על ידי מתכננים מוסמכים המשתמשים בתוכנה מיוחדת. עם זאת, המומחים לוקחים בחשבון את סוג הבניין: הנגר או בניין מגורים עם פנלים גדולים המחוברים לקירות. לכן אין סכנות.
- עמידות נמוכה
עמידות נמוכה במקרה שריפת אש מאפיינת רק קונסטרוקציות עשויות מפלדה באיכות נמוכה, אבל בחסרון כזה אנו נתקלים בכל מקרה שימוש בחומר באיכות ירודה. זאת הסיבה לפנות ליצרנים וספקים אמינים ובדוקים.
- טכנולוגיה חדשנית מול שיטה מיושנת
טכנולוגיה חדשנית מול שיטה מיושנת - עוד דעה נפוצה של מתנגדי הטכנולוגיה. למה צריך בית עם מסגרת תעשייתית כאשר אפשר לבנות קוטג' נ"חומרים טבעיים"?
כאן כל אחד עושה את הבחירה שלו: לבנות בשיטת בנייה מהירה עם אפשרויות חיפוי של כל חומר מודרני ומשתלם ולקבל בית מגורים ידידותי לסביבה תוך 3-4 חודשים - או לבנות המון זמן, אבל מבטון ולבנים רגילים…
אפשר להשוות זאת עם שימוש בכסף מזומן לעומת תשלומים דיגיטליים - שתי השיטות מקובלות, אבל יש כאלה שלא נותנים אימון בתשלומים דיגיטליים
אין להתעלם גם מהעובדה שאבן טבעי, לבנים, בטון מוקצב וחומרים אחרים סופגים מים וקרינה במהלך "חייהם", ואחר כך פולטים אותם החוצה, אך לפלדה אין תכונות כאלה/
עמידות
בנייה על בסיס LGS - זאת שיטה ידידותית לסביבה. תקופת האחריות למבנים כאלה היא לפחות 50 שנה, זה עומר שבמשך התקופה הזאת לא יהיה צורך בשיפוצים או תיקונים משמעותיים.
- בעיות שימושיות
בעיות שימושיות - כך קוראים מתנגדי השיטה לבעיות כמו למשל חוסר יכולת לתקוע מסמר בקיר המורכב ממסגרת פלדה וחומרי מילוי או להתקין מחברים לרהיטים. זה באמת חסרון של הקונסטרוקציה, אבל יש לזה פתרון פשוט. עוד בשלב התכנונים צריך לאשר את פרויקט העיצוב עם היצרן, ולציין את כל הנקודות הצריכות תשומת לב מבחינה הזאת.
אז, בנקודות האלה ישתמשו בחומרים יותר חזקים (לוחות Green Board במקום לוחות גבם). זה לא ישפיע על מהירות הבנייה. אתם עדיין תקבלו בית מגורים בכל אזור הארץ, שיהיה מוכן בתקופת זמן קצרה.
למרות שמסגרות LGS נחשבות לקלות משקל, שזה יתרון, הן חזקות ואמינות. בנוסף קונסטרוקציות מפלדה דקת דופן מאופיינות בדיוק גיאומטרי גבוה (גודל השגיאה בייצור של הפרופיל לא עולה על 0.5 ממ), בעיקר בגלל זה, הבתים מ LGS נבנים בכזאת מהירות. הדיוק גם מאפשר לחסוך בעלויות חומרי הבנייה.
ראשית כל, ניתן למחזר את כל פסולת הבנייה, שנית, כאשר בונים בשיטה הזאת כמעט ואין השפעה על הסביבה. כמו כן, על הבניינים הבנויים על בסיס מסגרת LGS לא יופיעו פטריות או פרזיטים אחרים.